LG G3 scherm wordt zwart en flikkert

Probleem hier is dat niet alle soldeerverbindingen van de processor nog goed zitten. Kunnen door overmatige hitte of vallen loskomen.

Je moet het moederbord dus los halen uit de telefoon en opnieuw Refluxen (verwarmen). Beste hiervoor is een Reflux oven maar met een gewone oven kan het in principe ook.

Zet in ieder geval een thermometer in de oven om te weten wat de temperatuur is. Richt je op de 200 graden celcius. Verwarm het bord eerst goed op naar ongeveer 150 graden en hou het bord ongeveer op 150 graden.

Verwarm hierna door naar de 200 graden en hou het bord hier ook ongeveer 3 minuten op.

Hierna oven uit en deur stukje open en af laten koelen. Geef het afkoelen even goed de tijd. Minimaal 10 minuten, Sommige adviseren een uur maar dat vind ik wel heel lang. Zodra je onder de 180 graden komt zou alles vast moeten blijven zitten.

Let wel op plastic onderdelen of camera’s op moederborden wanneer je zoiets doet, niet alles kan tegen 200 graden. Alle onderdelen op het moederbord van de LG G3 kunnen tegen de 200 graden (alleen het moederbord).

Bij mij deed de telefoon na de eerste keer helemaal niets meer. Ik had het moederbord de eerste keer 7 minuten op 200 graden gehad met de CPU naar boven (sim kaar lezer naar beneden).

Ik had het moederbord op een paar aluminium folie steunen gelegd zodat deze niet plat op een bakblik lagen.

Nadat het de eerste keer niet werkte, deed dus helemaal niets meer, heb ik het nog een keer gedaan met de CPU naar boven. Weer 7 minuten op 200 graden.

Hierna werkte hij dus nog niet.

De derde keer had ik de cpu weer omhoog gelegd en toen eerst naar de 150 graden voorgewarmd en toen pas doorgewarmd naar de 200-210 graden, zoals ook hierboven beschreven.

Hierna werkte alles weer perfect en had ik geen scherm probleem meer.

Voor het reflowen kun je ook een kleine oven ombouwen. Een goede uitleg staat hier:

Hier nog een filmpje van iemand die het met een gewone oven heeft gedaan en een iphone: